Chinese Friday

het recept

Chinese Friday

500 g kipfilet, in plakjes
2-3 el (zonnebloem-)Arachide- olie
1 rode peper, in ringetjes
2-3 teentjes knoflook, fijngehakt
2 wortels,(of 1 grote) in stukjes/plakjes
1 rode paprika, in reepjes
½ komkommer, in stukjes

½ courgette, in stukjes
100-250 g (kastanje-) champignons, in plakjes
125 g bamboescheuten
125 g taugé (met kokend water over gieten!)
1-2 el lichte Chinese sojasaus of ketjap manis/-asin
2 el oestersaus of vissaus
3-4 dl kippenbouillon
2-3 tl maïzena (of aardappelzetmeel)
rasp (1 cm) verse gember door het gerecht

500 gram eier-mie

1 gele paprika

½ prei

1 uitje

Groentebouillon

Snij de groenten zoals boven omschreven. Bak in de grillpan om en om een paar minuten: de rode paprika, de wortels, de komkommer met zout, de courgette met zout, de champignons met peper en citroensap. Daarna de bamboescheuten, rode peper en knoflook samen. Nu de kip in de grillpan in de olie waar ook de groenten in zijn gegrild. Peper en zout bij de kip, om en om grillen totdat ze goed gaar zijn.

Doe de kippenbouillon in een braadpan, samen met de sojasaus en oestersaus. Meng het geheel goed en verwarm het totdat het bijna kookt. Nu mogen de gegrilde groenten en kip erbij. Bind het geheel tot een lobbige saus. De taugé gaat er pas in, net voordat het geserveerd wordt. Voordat de tauge erbij gaat, eerst even in warm water.

Kook de gele paprika, ui en prei in de groentebouillon. Kook de eier-mie in ruim kokend water in ca. 5 minuten gaar. Giet de eier-mie af en giet ook de groenten af. Roer de groenten door de eier-mie heen.

Doe nu de tauge door de saus heen en alles is gereed om te serveren.