Chili scones (kh-arm)

het recept

Chili Scones (ca. 16 stuks)


4 eieren (0,4 g kh)
50 ml gesmolten roomboter (0,1 g kh)
1 el appelcider azijn (0 g kh)
½ theelepel chilipoeder (0,2 g kh)
1 tl vanille aroma (0,2 g kh)
70 gram kokosmeel (18,2 g kh)
1 tl zeezout (0 g kh)
1 tl bakpoeder (1,4 g kh)

1 el olijfolie

Sesamzaad

totaal koolhydraten = 20,5 : 16 = 1,3 per stuk

Neem een ruime kom en meng hierin de natte ingrediënten samen met een mixer of garde. Pak een zeef en zeef de kokosmeel met het zout en bakpoeder in de natte ingrediënten. Zo voorkom je klonten. Mix nog even grondig door elkaar. Kokosmeel klontert snel, dus neem hier even de tijd voor. Zet de kom vervolgens even apart en doe nu de oven aan. Door het beslag even te laten staan, wordt het wat steviger en beter hanteerbaar.

Verwarm deze voor op 200 graden. Als de oven warm is, neem je een bakplaat met bakpapier. Maak met twee eetlepels mooie hoopjes en leg ze op de bakplaat. Druk ze nog even aan met de bolle kant van de lepel. Bestrooi de scones met wat sesamzaad. Bak in 20 minuten gaar en/ of goudbruin. laat het altijd nog in de oven staan nadat is gezet. Zo gaart het wat na zonder te bakken.

Serveer zo of met lekkere jam, oude kaas, vers fruit of roomkaas!

gemiddeld gewicht per stuk is 15 gram - 1,3 gram kh

normale scone van 15 gram heeft 7,5 gram kh (bron: www.voedingscentrum.nl)