Chili con carne

het recept

Chili con carne (8 pers.)

2 middelgrote uien

3 tenen knoflook

4 rode puntpaprika's

4 el milde olijfolie

2 tl chilipoeder

1 tl gemalen komijnzaad

900 g rundergehakt

800 g kikkererwten

800 g kidneybonen

800 g gepelde tomaten

3 el cremaceto classico

15 g verse platte peterselie

Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Verwijder de steelaanzet van de paprika's, halveer de paprika's in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in halve ringen van 1 cm breed. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui en knoflook 5 min. op laag vuur. Voeg de chilipoeder en komijn toe en fruit 2 min. mee. Voeg de paprika toe en bak nog 10 min. op laag vuur.

Verhit ondertussen de rest van de olie in een grote koekenpan, hapjespan of wok en bak het gehakt in 10 min. bruin en rul. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Doe ondertussen de kikkererwten en kidneybonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken. Voeg het gehakt, de kikkererwten, bonen en tomaten toe aan het paprikamengsel. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat de chili 15 min. zonder deksel zachtjes koken.

Voeg de cremaceto toe. Hak de helft van peterselie fijn en bestrooi de chili met de koriander.