Chicken vindaloo

het recept

Chicken vindaloo (4-6 pers.)

500 gram kippendij

3 tenen knoflook

2 rode uien

5 gram gemberpoeder

5 gram mosterdpoeder

2,5 gram kaneelpoeder

1 gram kruidnagelpoeder

2,5 gram geelwortelpoeder

4 gram gemalen cayennepeper

2,5 gram mild paprikapoeder

1 citroen, sap

10 gram bruine basterdsuiker

5 gram tamarinde pasta

500 ml. kippenbouillon

peper en zout

roomboter

Snijd de kippendij in gelijke stukken van ongeveer 2 centimeter breed. Snipper de ui en hak de knoflooktenen fijn. Mix de droge kruiden door elkaar heen. Peper en zout de kip en braad het in de roomboter. Haal het vlees uit de pan en zet het apart.

Bak in de braadpan, in het braadvet van de kip, de rode ui tot deze licht begint te karamelliseren. Voeg de knoflook toe en bak deze kort mee. Voeg de kruidenmix toe en bak kort mee. Blus af met de kippenbouillon. Doe het vlees kip terug in de pan en laat deze op laag vuur garen. Breng de vindaloo op smaak met de tamarinde pasta, citroensap en zout.