Chicken benachin

het recept


Chicken benachin (8/10 pers.)

800 gram kippendijen

2 uien, fijn gehakt

6 teentjes knoflook, in plakjes

2 rode pepers, in ringetjes

2 cm gember in kleine stukjes

4 eetlepels olijfolie

1 theelepel nootmuskaat

1 theelepel komijnpoeder

400 gram rijst

1 blik gepelde tomaten

200 milliliter kokosmelk

2 eetlepels limoensap plus 1 eetlepel rasp

500 milliliter kippenbouillon

300 gram sperziebonen, fijn gesneden

Hak de uien, snij de pepers en rasp de gember.

Snij de kip in stukken, bestrooi deze met peper en zout en bak de kip bruin in de olie. Haal het daarna uit de pan en leg de kip apart.

Fruit de uien, knoflook, pepers en gember glazig in het bakvet. Voeg, indien nodig, wat olie bij. Voeg daarna de nootmuskaat, komijn en rijst toe. Daarna de tomatenblokjes en de limoenrasp. Bak het enkele minuten aan op een laag vuur.

Roer de kokosmelk, kip en limoensap er door heen. Giet er zoveel bouillon bij totdat de kip net onder staat en breng het aan de kook. Voeg de sperziebonen toe, zet het vuur laag en kook het geheel in 10 minuten beetgaar. Neem de afgesloten pan van het vuur en laat het nog circa 15 minuten staan voor het opdienen.