Cheese Undercover

het recept

Bladerdeeghapjes met brie en abrikozenjam

12 vellen bladerdeeg

1 punt brie

1 pot Hero abrikozenjam

12 walnoten

boter om in te vetten

Nodig: Muffinvorm, houten pollepel, uitsteekring 10 cm

Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de muffinvorm licht in met de boter.

Laat de vellen bladerdeeg even ontdooien zodat ze straks makkelijker in de muffinvorm te leggen zijn.

Gebruik de uitsteekring om uit elk vel bladerdeeg een cirkel te steken. Leg deze in een van de muffinvormpjes. Druk zachtjes aan, zodat een bakje ontstaat.

Schuif de muffinvorm met bladerdeegbakjes voor 10 minuten de oven in.

Snij in de tussentijd de brie in blokjes. Hak de walnoten in fijne stukjes.

Haal de bakjes uit de oven. Gebruik de achterkant van een houten pollepel om het midden van de bladerdeegbakjes voorzichtig naar beneden te duwen.

Vul elk bakje met wat blokjes brie. Zorg ervoor dat het bakje goed gevuld is. Schep dan op de brie ongeveer 1 tl Hero abrikozenjam.

Strooi wat van de gehakte walnoten over de bladerdeeghapjes met brie en abrikozenjam en schuif de bakjes nog voor 8 - 10 minuten de oven in.

Deze bladerdeeghapjes met brie en abrikozenjam zijn het allerlekkerst als je ze lauwwarm serveert. Laat heel even afkoelen als ze uit de oven komen, maar zet ze dan direct op de borreltafel.