Champignonsoep

het recept


Zelfgemaakte champignonsoep met kruidenkaas stokbrood (6 pers.)

3 rode uien (gesnipperd)

3 tenen knoflook (fijngesneden)

15 gram tijm

75 gram boter

75 gram bloem

2,25 blokjes groentebouillon

150 ml witte wijn

1,5 l water (kokend)

750 gram champignons (in plakjes)

150 ml kookroom (light)

1,5 citroenen (biologisch, geraspt)

zout

peper

1,5 stokbroden (om zelf af te bakken)

300 gram kruidenroomkaas

15 gram peterselie (fijngesneden)

3 lente-uien (in ringetjes)

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Fruit de ui, knoflook en tijm 5 minuten in boter. Voeg de bloem toe en bak mee totdat de bloem licht begint te verkleuren.

Verkruimel vervolgens de bouillon boven de pan en blus met witte wijn. Voeg vervolgens het water in delen al roerende met een garde toe.

Voeg de champignons en kookroom toe en laat 10 minuten doorkoken. Breng de champignonsoep op smaak met citroenrasp, zout en peper.

Snijd het stokbrood schuin in en vul met kruidenroomkaas. Bak het stokbrood vervolgens 10 minuten af in de voorverwarmde oven.

Garneer de zelfgemaakte champignonsoep met peterselie en lente-ui en serveer met warm stokbrood met kruidenboter.