Champignons met kruidenkaas

het recept

Gevulde champignons met kruidenroomkaas (8 pers.)

8 grote kastanjechampignons

1 rode ui

2 eetlepels kruidenroomkaas

2 eetlepels geraspte kaas

ongezouten roomboter

peper en zout

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Borstel de champignons schoon en verwijder het steeltje. Hol de zijkanten iets uit met een lepeltje zodat je voldoende ruimte hebt om straks de champignon te vullen. Gooi de steeltjes niet weg maar snij deze aan kleine stukjes. Snij het uitje ook aan kleine stukjes.

Smelt wat boter in een pannetje. Strijk de champignons hier helemaal mee in en zet de champignons 5 minuten onder de grill in de oven. Bestrooi de champignons evt. met wat peper. Hierdoor worden de champignons als het ware gesmoord en weet je zeker dat ze gaar zijn wanneer je ze afbakt met de kruidenkaas.

Doe de roomboter in een braadpan en zet de uien zachtjes aan totdat ze glazig zijn. Doe daarna de steeltjes van de champignons erbij. Voeg na circa 5 minuten de kruidenkaas toe en verwarm deze totdat de kaas totaal gesmolten is, breng op smaak met peper en zout.

Verdeel kruidenkaas en de geraspte kaas over de champignons. Zet de champignons in de oven en bak deze af in circa 8 minuten. Controleer tussentijds de gaarheid van de champignons.

Afmaken met wat verse bieslook of peterselie.