Casseruola con coscia di pollo

het recept


Casseruola con coscia di pollo (4 pers.)

2 uien

2 tenen knoflook

4 tomaten

1 bakje champignons

1 bleekselderij

2 paprika's

6 kruimige aardappelen

1 pakje passata di pomodoro

1 bos basilicum

1 bos tijm

1 bakje spekblokjes

Zet de oven aan op 180 graden.

Snij de ui en knoflook en zet aan met de spekblokjes. Snij de champignons en voeg deze toe. Bak dit goed aan. Voeg de tijm toe. Snij de bleekselderij, paprika en tomaten. Voeg alle groenten toe en de passata en kook tot een saus.

Snij de basilicum en voeg toe. Breng op smaak met wat zout en peper. Mocht de saus wat in gekookt zijn, voeg er dan nog wat water aan toe. De saus moet straks de aardappels gaarkoken in de oven. Er moet dus genoeg vocht in de saus zitten.

Was de aardappelen en snij ze in stukken. Doe de aardappels onderin de oven schaal en doe daar de groentesaus bovenop. Snij de kip in dunne plakken en leg deze bovenop de saus. Rasp er Parmezaan overheen en bak de schotel 50 minuten in de oven, tot de aardappels gaar zijn.