Cabernet Sauvignon - Californië

Naam wijn:

Cabernet Sauvignon - 2015

Land van herkomst:

Verenigde Staten

Streek:

Californië. Californië is veruit het bekendste wijnbouw gebied waar 90% van alle Amerikaanse wijn vandaan komt. Het gebied is onderverdeelt in zes districten North Coast, Humboldt, Sierra Foothills (goudzoekers gebied), Central Coast, Central Valley en de South Coast. De staat Californië in de Verenigde Staten, beter bekend als 'the Golden State' vanwege het feit dat in deze staat in 1848 voor het eerst goud werd gevonden, is immens groot en qua oppervlakte met ruim 411.000 km² bijna twee keer zo groot dan Nederland, België en Duitsland bij elkaar. De wijngebieden zijn over de hele staat verdeeld en strekken zich uit vanaf San Diego in het zuiden, dicht tegen de grens met Mexico tot aan Mendocino, circa 150 kilometer noordelijk van San Francisco en lopen vanaf de Pacific kustlijn, over de Central Valley, tot aan de Sierra Nevada regio. Gallo Family Vineyards werd ongeveer 75 jaar geleden opgericht door de broers Ernest en Julio Gallo. Vandaag de dag werken hun kinderen, kleinkinderen en overgroot kleinkinderen in het bedrijf en is het 's werelds grootste familie wijnbedrijf. Gallo Family Vineyards exporteert hun wijnen naar circa 90 landen en is daarmee de grootste exporteur van Californische wijnen.

Druif:

De Cabernet Sauvignon is een kleine druif met dikke schil die in langwerpige, compacte trossen groeit. Van de schil moet een druif het hebben, want die bepaalt het karakter van de wijn: de kleurstof, aroma's (zwarte bes, groene peper, cederhout) en het tanninegehalte. En karakter, dat heeft een Cabernet Sauvignon. De schil beschermt de druif tegen de elementen, en gecombineerd met een lang groeiseizoen behoudt de druif behoorlijke zuren.

Wijnhuis:

E. & J. Gallo Winery, Modesto CA. (www.gallofamily.co.uk)

Wijn en spijs:

De Cabernet Sauvignon is voor al geschikt bij geroosterd varkensvlees, kruidige pastasauzen en brochettes van worst en rundvlees. Een wijn met een lange afdronk die goed samengaat met smaakvol gegrild vlees. Het is de perfecte wijn voor een heerlijke barbecue of een stoofschotel van sappig rundvlees.

Waar gekocht:

Rewe - Anholt (Dld)

©2018-2024 Kuiranto Culinary Creations. Oosseldstraat 8, Doetinchem, 7004 DM. Alle rechten voorbehouden.