Borrelbrood
het recept
Borrelbrood (4-6 pers.)
1 (rond) Turks brood
100 gram Zeeuws spek
100 gram brie
1 rode ui
50 gram groene pesto
100 gram geraspte kaas
Olijfolie
Grof zeezout
Versgemalen zwarte peper
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Maak sneden in het brood die parallel lopen aan elkaar, ongeveer 2 centimeter van elkaar. Snij het brood niet helemaal door, laat de onderkant van het brood heel. Draai het brood een snij het brood zodat de sneden gekruist zijn.
Snij het spek in de lengte door het midden en stop deze in de sneden van het brood. Snij de brie in plakjes en stop deze ook in de in de sneden van het brood. Snij de ui in ringen en verspreid dit over de bovenkant van het brood.
Strijk met een kwastje de pesto over het brood en bestrooi de geraspte kaas over het brood.
Besprenkel de olijfolie over het brood en bestrooi het met de peper en het zout.
Wikkel het brood in aluminiumfolie en bak het ongeveer 20 minuten totdat het mooi bruin is de kaas gesmolten/goudgeel is.
Verwijder voorzichtig het aluminiumfolie en snij het brood op een plank.