Blini met créme fraiche en gerookte zalm

het recept

Bli­ni's met crè­me fraî­che en ge­rook­te zalm (16 stuks)

50 g bloem

1 eieren, gesplitst

0,5 tl bakpoeder

1 dl magere yoghurt

Snufje zout

Vloeibare bakboter

2 el crème fraîche

1 tl mierikswortel in pot

12½ g verse bieslook

100 g gerookte zalm

Bereiding:

Meng in een kom de eidooiers, bloem, bakpoeder, zout en yoghurt en klop tot een glad mengsel. Klop in een andere kom de eiwitten stijf. Spatel de eiwitten luchtig door het beslag. Verhit een koekenpan met wat boter en bak kleine, ronde blini's van het beslag.

Roer de crème fraîche los met de mierikswortel. Snijd de bieslook fijn. Bestrijk de blini´s met de crème fraîche en beleg ze met gerookte zalm. Bestrooi met de bieslook en peper.