Bechamel saus (kh-arm)
het recept
Bechamel saus (koolhydraat-arm) (4 pers.)
50 gram boter
50 gram kikkererwtenmeel
500 milliliter warme melk
Snufje nootmuskaat
1 theelepel citroensap
2 eierdooiers
100 gram geraspte kaas
2 theelepels gedroogde basilicum
Peper en zout
Smelt de boter in een pan en voeg het meel toe. Roer het mengsel zo'n 2 minuten zonder dat het bruin kleurt. Voeg de melk, beetje bij beetje erbij en blijf het doorroeren. Voeg zoveel melk toe totdat er een blanke saus ontstaat. Laat de saus zo'n 15 minuten zachtjes sudderen. Roer daarna de kaas er door er roer totdat deze gesmolten is.
Maak de saus daarna op smaak met peper, zout, nootmuskaat, basilicum en de citroensap. Voeg als laatste de eierdooiers toe en meng deze goed met de saus. De saus mag daarna niet meer koken. Dek de saus af tot gebruik, zorg ervoor dat het folie de saus raakt want anders ontstaat er een vel op de saus.