Australian meat pie

het recept

Australian meat pie

Ingrediënten deeg:

500 g bloem

1/2 tl zout

350 ml water

60 g boter

1 ei (om mee te bestrijken)

Ingrediënten voor de vulling:

500 g rundergehakt

2 uien

1 teen knoflook

1 wortel

1 prei

1/2 bos peterselie

2 tomaten

2 el sojasaus

1 tl aardappelzetmeel

1 klont boter

Voeg alle ingrediënten van het deeg samen en kneed kort tot een glad deeg. Rol het deeg in plastic folie en laat het minstens een uur rusten.

Maak ondertussen de vulling. Snij de ui en de knoflook fijn en zet deze aan in de boter. Voeg het gehakt toe en rul dit fijn.

Snij de wortel in super fijne blokjes. Was de prei en snijd ook deze in hele dunne ringetjes. Snij de peterselie en de tomaten en voeg de rest van de ingrediënten toe. Breng alles aan de kook en voeg zout en peper. Laat de vulling zo 14 minuutjes zachtjes koken.

Los het aardappelzetmeel op in een beetje water en voeg het toe aan de vulling terwijl je roert. Breng de vulling weer aan de kook. De vulling zal nu binden. Zet het vuur uit en laat het goed afkoelen.

Zet de oven op 180 graden. Rol het deeg uit met een beetje bloem en bekleed de taartvorm. Steek gelijk een mooie plak uit voor de bovenkant. Steek kleine figuurtjes uit om de die mee te bekleden.

Schep de vulling voorzichtig in de bekleedde taartvorm.

Klop het ei los en strijk voorzichtig met een kwast de randjes van het deeg in met ei. Leg hier nu voorzichtig de bovenplak deeg bovenop. Duw de randjes van het deeg vast door het randje iets om te vouwen. Bestrijk de rest van de plak met het ei strijksel.

Leg hier nu de uitgestoken stukjes deeg op en bestrijk deze ook met ei.

Maak in het midden van de Pie een klein gaatje zodat de stoom weg kan en je een mooie strakke vorm krijgt. Bak de die ongeveer 20 minuten op 180 graden.