Appel scones

het recept


Appelscones (12 stuks)

75 g appelchips

75 g ongezouten roomboter

250 g zelfrijzend bakmeel

1 tl bakpoeder

1½ el fijne kristalsuiker

½ tl gemalen kaneel

½ mespunt zout

2 middelgrote eieren

2 el volle melk

Snijd de appelchips in zeer kleine stukjes van ca. 3 mm. Snijd de koude boter in blokjes. Meng het zelfrijzend bakmeel, de bakpoeder, suiker, kaneel en het zout in een kom en wrijf er met je vingers de boter door.

Klop de eieren los met de helft van de melk en roer door het deeg. Voeg de appelchips toe en meng kort. Laat 15 min. rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed de bakplaten met bakpapier.

Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van 2 cm dik. Steek er met het uitsteekvormpje (6 cm) of glas 12-14 rondjes uit en leg die op de bakplaten. Bestrijk met behulp van de bakkwast met de rest van de melk.