Ajam pangang

het recept

Ajam pangang (ca. 6 pers.)

600 gram kipfilet

3 uien

4 teentjes knoflook

1 theelepel sambal

4 bolletjes gember plus een scheut gembervocht

1 blikje tomatenpuree (140 gram)

6 grote (opschep) lepels ketjap

1 grote (opschep) lepel citroensap

2 grote mokken water

1 grote mok suiker

1 scheut tomatenketchup

bindmiddel

peper

zout

boter


Snij de kipfilet aan stukjes en bestrooi met peper en zout. Snij de uien aan halve ringen en snipper de knoflook. Snij de gemberbolletjes aan kleine stukjes.

Doe de boter in de pan en braadt de kip mooi bruin. Voeg daarna de uien en de knoflook toe en bak het geheel zo'n 5 minuten. Wanneer de uien mooi glazig zijn, voeg dan de citroensap, de sambal, de gember plus vocht, de ketjap en de tomatenpuree toe. Bak het geheel weer zo'n 5 minuten.

Voeg nu het water, de suiker en een scheut tomatenketchup toe. Zet de pan op een kleine pit en laat het zo'n 15-20 minuten zachtjes sudderen zodat de smaken goed door elkaar trekken. Bindt de saus, net voor het opdienen zodat een saus wat dikker en wat lobbiger is.

Lekker met rijst en atjar!