Afrikaanse salade

het recept


Afrikaanse koolsalade (8 pers.)

1 blik doperwten (400 gram)

1 eetlepel paprikapoeder

1 rode paprika, in dunne repen

1 gele paprika in dunne repen

1 groene paprika, in dunne repen

1 rode peper

1 ui

2 teentjes knoflook

120 milliliter olijfolie

500 gram winterwortel, geschrapt

500 gram witte kool, geschaafd

1 theelepel cayennepeper

Zout en verse zwarte peper

Snipper de ui, de knoflook en de peper. Verhit de olie in een pan en fruit de ui totdat deze licht kleurt. Voeg de paprika's toe en laat deze 2 tot 3 minuten meebakken. Voeg daarna de wortel, de kool, de cayennepeper en paprikapoeder toe en bak het geheel totdat de groenten beetgaar. Haal de pan van het vuur en voeg de uitgelekte doperwten toe. Het gerecht kan warm en koud gegeten worden/