Aardappeltaart

het recept

Aardappeltaart (8 pers.)

15 g ongezouten roomboter

5 plakken diepvries bladerdeeg

250 g kleurrijke aardappelmix

75 g Parmigiano Reggiano

250 g roomkaas naturel

1 tl gedroogde salie

1 middelgroot ei

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de springvorm met bakpapier en vet de randen in. Bekleed de bodem en ca. 3 cm van de rand met het bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in het deeg en leg er een stuk bakpapier op. Doe de blindbakvulling erin. Bak de bodem ca. 15 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven en verwijder de bonen. Bak nog 10 min.

Kook ondertussen de aardappels met schil in een laagje water met zout 10 min. Giet af en laat ca. 10 min. afkoelen Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas. Meng de roomkaas, Parmezaanse kaas en salie door elkaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de aardappels met een scherp mesje in dunne plakjes van 3 mm. Neem de vorm uit de oven en verdeel het kaasmengsel over de bodem. Splits het ei en klop de dooier los. Verdeel de aardappels dakpansgewijs en in cirkels over de kaasvulling. Bestrijk de randen met het eigeel.

Bak de taart nog 25 min. in het midden van de oven. Dek eventueel halverwege af met aluminiumfolie als het te bruin wordt.