Aardappelsalade

het recept

Aardappelsalade

3 stengels bleekselderij

750 g vastkokende aardappels (klein
ongeschild)
zout
2 eetlepels ciderazijn (of witte
wijnazijn)
versgemalen peper
1 dikke plak achterham (125 g)
1 bekertje slagroom (125 ml)
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels crème fraîche

2 theelepels Franse mosterd

1. Bleekselderij wassen en in heel dunne boogjes snijden.
Selderijblad bewaren. Boogjes in kom met ijskoud water en
ijsblokjes leggen. Aardappels schoon boenen en in bodempje
water met zout in 15 à 20 minuten gaar koken. Aardappels
afgieten, iets laten afkoelen en pellen. Aardappels in dikke plakjes
snijden en in kom doen. Azijn erover gieten en bestrooien met
zout en peper. Ham in reepjes snijden.
2. Selderij laten uitlekken en goed drogen in theedoek. Met
mixer slagroom half stijf kloppen. Al kloppend citroensap erbij
druppelen. Crème fraîche en mosterd erdoor kloppen.
Bleekselderij, ham en geklopte slagroom voorzichtig door
aardappels scheppen. Salade op smaak brengen met zout en
peper. Over vier borden verdelen. Garneren met selderijblad.