Eierwrap met paprika en champignon

het recept


Eier-wrap met paprika en champignon (4 pers.)

8 tot 12 eieren

250 gr. champignons

2 rode paprika's

1 rode peper

6 lenteuitjes

1 tl Provençaalse kruiden

melk

boter om te bakken

peper en zout

Verwarm vast een koekenpan op laagt vuur zodat deze goed warm wordt. Snijd de paprika's in reepjes, de lente-uitjes in ringetjes en de champignons eerst in plakjes en daarna in reepjes. Verwijder de zaadlijsten en zaadjes van de rode peper en snijd in dunne ringetjes.

Klop per keer in een mengkom twee of drie eieren los met een klein scheutje melk. Meng wat Provençaalse kruiden door het eiermengsel. Verhit wat boter in de koekenpan en bak per keer een kwart van de gesneden paprika, koriander, lente-uitjes, rode peper en champignons kort aan.

Kruid met wat peper en zout en giet er het eiermengsel bij, bak kort aan en zet dan een ruime deksel over de koekenpan. Laat nog even doorbakken op lager vuur tot de bovenkant is gestold. Herhaal dit voor de overige drie eierwraps.

Schuif het gebakken ei op een bord, zet hier een ander bord op en draai het geheel om, rol de eierwrap nu op. Zo komt de donkere kant aan de binnenkant van je eierwrap en de mooiere lichte kant aan de buitenkant. Het maakt niets uit voor de smaak maar het ziet er net wat mooier uit.