Appeltaart

het recept

Appeltaart (24 cm.)

Deeg

125 g roomboter op kamertemperatuur

350 g bloem

1 mespunt zout

250 g suiker

2 theelepel bakpoeder

2 eieren

1 eigeel

Vulling

1,5 kg appels een mix van goudreinet/jonagold in blokjes (schoongemaakt, maar niet geschild)

75 g rietsuiker

1 eetlepel koekkruiden/kaneel

handje rozijnen

handje walnoten

3 eetlepels custard

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Schil de appels en snijd ze in blokjes. Zo groot of klein. Meng de blokjes appel met de kaneel en de rietsuiker, rozijnen, walnoten en custard maar houdt een eetlepel rietsuiker apart.

Meng de bloem, bakpoeder, zout en suiker door elkaar. Meng hierdoor de 2 eieren en boter en kneed het geheel tot een deeg. Maak er 2 bollen van. Leg iedere bol tussen 2 lagen plasticfolie en rol uit tot een dunne plak. Leg de plakken even weg in de vriezer.

Trek de ene kant van de plasticfolie eraf en leg dat in de springvorm of bakvorm van 24 cm. Trek dan de andere laag eraf. Vul met de appels.

Doe de andere laag deeg erop. Strijk af met eigeel en bestrooi met rietsuiker.

Bak een uur in de oven.