Vis chili met groene groenten
het recept

Vis chili met groene groenten (4 pers.)
2 sjalotten
400 gram stevige groene groenten (speciebonen, broccoli, peultjes e.d.)
250 gram gemengde vis (zalm, kabeljauw, tilapia)
Zout
2 eetlepels olijfolie
7,5 deciliter visbouillon
1 blikje tomatenpuree
1 theelepel hete chilipoeder
2 eetlepels vloeibare honing
200 gram snelkookrijst
250 gram zeevruchten
Pel en snipper de sjalotten. Pel en snipper de knoflook. Maak de groenten schoon en snij ze in stukjes. Snij de vis is stukken en bestrooi ze met zout.
Verhit de olie in een pan en voeg de sjalot en de knoflook toe. Bak het geheel een paar minuten. Voeg daarna de tomatenpuree toe en bak het nog weer 3 minuten. Schenk de bouillon erbij en roer de chilipoeder en de honing erdoor, laat het geheel zo'n 30 minuten zachtjes koken. Voeg eventueel wat zout toe.
Voeg daarna de rijst, groenten en vis toe en laat deze afgedekt zo'n 10 minuten garen in de chili. Warm de zeevruchten de laatste 2 minuten mee.