Salmón en sidra de manzana
het recept

Salmón en sidra de manzana (4 pers.)
500 gram zalm met huid
30 gram boter
2 eetlepels citroensap
2 tenen knoflook
200 milliliter appelcider
Olijfolie
Peper
Zout
Snipper de knoflook.
Zet een pan op het vuur en smelt de boter. Fruit eerst de knoflook, zorg dat het niet bruin wordt. Blus het af met de appelcider en het citroensap. Kook het in tot de helft en zet het even weg.
Snijd de zalm in 4 stukken en bestrooi het met peper en zout. Zet een pan op het vuur en verhit de olijfolie. Bak de zalm totdat deze aan beide kanten mooi bruin is.
Verwarm de oven op 180 graden.
Doe de zalmstukken in een ovenschaal en giet de saus van appelcider en citroensap er overheen. Laat de zalm in het midden van de oven garen, zo'n 10 tot 15 minuten. Bedruip, tijdens de gaar-periode, de zalm nog een keer met de saus.