Mihoen Singapore

het recept


Mihoen Singapore (4 pers.)

12 gamba's

1 teen knoflook

1 rode peper

Zout

150 gram hamlappen

1 eetlepel char siu kruiden

1/2 theelepel zout

2 eieren

1 rode ui

1 rode peper

2 tenen knoflook

1 wortel

1 rode paprika

1 prei

½ witte kool

4 stengels bosui

2 eetlepels currypoeder

1 eetlepels suiker

1 eetlepel sojasaus

1 eetlepel sesamolie

3 eetlepels shoaxing wijn (Chinees kookwijn)

400 milliliter water

200 gram pindakaas (liefst met stukjes)

1 citroen

1 mespunt gemberpoeder

1 eetlepel bruine suiker

Snijd de gamba's doormidden. Maak de wok heet en doe er een laagje olie in. Snijd de rode peper fijn. Bak de gamba's aan met de knoflook en de peper. Breng op smaak met zout en haal ze uit de pan. Straks voeg je ze bij de mihoen.

Snijd het vlees in dunne reepjes en meng met de kruidenmix en het zout. Bak deze in een laagje olie in de wok en haal deze uit de pan om straks bij de mihoen te voegen.

Knip de mihoen in niet te lange stukken, hierdoor mengt de mihoen makkelijker door de garnituur heen en plakt het minder aan elkaar vast.

Breng een pan water aan de kook. Zet het vuur uit en leg dan de mihoen er 2 minuten in. Roer de mihoen ondertussen door. Giet ze af en spoel het met koud water. Zet het apart tot je de mihoen gaat bakken.

Klop de eitjes los en bak er een omelet van. Rol deze op en snijd in repen.

Snijd alle groenten in reepjes (julienne), maak een wok gloeiend heet en bak de groenten aan. Voeg de specerijen toe en de mihoen. Doe ook de gamba's en het varkensvlees erbij en bak het geheel zo'n 2 minuten. Breng op smaak met zout.

Breng het water aan de kook met de suiker en de gemberpoeder. Voeg de pindakaas toe en roer glad. Laat het een keer 'blub' zeggen en doe het vuur uit. Voeg het citroensap toe en een beetje zout. Bestrooi met verse pinda en bosui.