Wilde rijstsoep met kip
het recept

Wilde rijstsoep met kip (4 pers.)
2 middelgrote uien
2 tenen knoflook
1 winterpeen
250 gram champignons
1.5 liter water
2 verse tijm
1 laurierblaadje
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel uienpoeder
1 theelepel knoflookpoeder
300 gram wilde en witte rijst (of basmati rijst)
600 gram kipfilet
2 kippenbouillonblokjes
1 eetlepel ongezouten roomboter
2 eetlepels tarwebloem
250 milliliter halfvolle melk
Snipper de uien en snijd de tenen knoflook fijn. Schil de peen en snijd in blokjes van 1 centimeter. Snijd de champignons in vieren. Snij de kipfilet aan grove stukken. Doe de groenten met de tijm, laurier, paprikapoeder, uienpoeder, knoflookpoeder, rijst, kip, de bouillon en het water in een grote soeppan. Breng aan de kook en laat op middelhoog vuur ongeveer 30 minuten zacht doorkoken tot de kip en de rijst gaar zijn.
Smelt de boter in een klein pannetje, voeg de bloem toe. Roer glad met een garde en laat 3 min. garen. Voeg al roerend de melk toe. Zet het vuur hoger en roer tot een gladde roux. Voeg de roux toe aan de soep en roer door. Breng op smaak met peper en zout.
