Turli tava
het recept
Turli tava (4 pers.)
2 rode uien
1 prei
3 tomaten
3 middelgrote aardappelen
2 paprika's
2 wortelen
1 courgette
1 aubergine
1/2 rode peper
2 tenen knoflook
verse bladpeterselie
2 theelepels paprikapoeder
1 blik tomatenblokjes
zout
olijfolie
Verwarm de oven voor op 200 graden. (Houd er rekening mee dat de totale bereidingstijd ongeveer 2 uur is; een half uur voorbereiding en anderhalf uur in de oven.)
Snij de rode uien en (gewassen) prei in ringen; de wortels en courgette in schijfjes en de aubergine in blokjes. De paprika's, rode peper en knoflook snijd je klein. Schil de aardappelen en snij ze in kleine blokjes. Snij de tomaten in parten en pureer ze met de staafmixer.
Bak de rode uien in olijfolie. Als ze glazig zijn, gaat de prei, wortel, paprika, rode peper, knoflook erbij en het paprikapoeder. Laat dit 5 minuten bakken. Daarna kan de aubergine en courgette erbij; bak dit weer 5 minuten. Doe tot slot de aardappel, gepureerde verse tomaten en tomatenblokjes (uit blik) erbij. Meng goed door elkaar en voeg zout toe naar smaak.
Schep de groenten in een ovenschaal, liefst van aardewerk (gezien de naam van het recept: Tava betekent aardewerk).