Pastel de champiñones salado
het recept

Pastel de champiñones salado (8 pers.)
600 gram champignons
1 eetlepel boter
1 eetlepel bloem
250 milliliter melk
4 eieren
1 ui
3 tenen knoflook
1,5 theelepel tijm
olijfolie
Zout
Peper
Snij 500 gram van de champignons in plakjes. Snipper de ui en de knoflook. Klop de eieren los.
Zet een pan op het vuur en verwarm de olijfolie. Fruit de ui en de knoflook totdat de uit glazig wordt, voeg daarna de tijm toe. Voeg na een paar minuten de champignons toe en bak deze totdat al het vocht verdwenen is.
Doe de boter in een andere pan en smelt de boter. Voeg de bloem toe en laat dit even garen. Voeg de melk erbij en roer het goed door. Laat het geheel enigszins inkoken. Voeg wat zout en peper toe. Zet de pan apart en laat het afkoelen. Klop de eieren erdoor wanneer het afgekoeld is. Meng de champignons erdoor.
Vet een bakvorm in en giet het mengsel met de champignons erin. Zet de bakvorm in een schaal met water. Zorg dat de bakvorm ongeveer voor de helft in het water staat. Zet de schaal met de bakvorm zo'n 60 minuten in de oven (op 180 graden). Laat de taart daarna afkoelen.
Snij de rest van de champignons aan stukken en bak de champignons in olijfolie totdat deze krokant zijn. Voeg wat zout en peper toe.
Garneer de taart met de krokante champignons en serveer deze.