Paddenstoelenragout

het recept


Paddenstoelenragout (4 pers.)

½ rode ui

1 teen knoflook

200 g paddenstoelen

30 g ongezouten roomboter

5 g verse platte peterselie

20 g tarwebloem

1 bospaddenstoelenbouillonblokje

1¼ l water

2 el crème fraîche

2 el witte port

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de kruiden uit de paddenstoelenmix en snijd fijn. Snijd de champignons in plakjes en de rest van de

paddenstoelen in ongeveer even grote stukken.

Verhit de boter in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Fruit de ui en de knoflook 1-2 min. Voeg de paddenstoelen toe en bak samen met de fijngesneden

kruiden 12 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout en schep uit de pan.

Zet ondertussen de pasteibakjes en deksels op een met bakpapier beklede bakplaat 10 min. in de oven. Snijd de peterselie fijn.

Smelt in dezelfde pan de rest van de boter en voeg de bloem toe. Laat de bloem al roerende 2-3 min. op laag vuur garen. Verkruimel het bouillonblokje erboven en schenk er een klein scheutje water bij. Roer met een garde de klontjes eruit. Schenk er langzaam de rest van het water bij terwijl je roert met de garde tot een gladde, gebonden saus ontstaat. Breng al roerend aan de kook en haal de pan van het vuur.

Roer de crème fraîche, het paddenstoelenmengsel en de port door de saus en breng op smaak met peper en eventueel zout.