Ovengebakken rijst met paprika

het recept


Ovengebakken rijst met gegrilde paprika (4 pers.)

400 gram basmatirijst

2 kaneelstokjes

3 stuks steranijs

2 theelepels uienpoeder

2 theelepels vadouvan

200 gram rood-gele paprikareepjes in pot

50 gram gezouten roomboter

800 milliliter water

Verwarm de oven voor op 225 °C. Doe de rijst in de ovenschaal. Verdeel de kaneelstokjes en steranijs erover en duw erin. Bestrooi met de uienpoeder, vadouvan en eventueel zout. Laat de paprikareepjes uitlekken en verdeel erover. Verdeel de boter in klontjes over de rijst.

Breng het water aan de kook en schenk over de rijst. Sluit de schaal goed af met aluminiumfolie en bak de rijst in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar.

Neem de schaal uit de oven en verwijder het aluminiumfolie. Schep de rijst om met een vork en verwijder de kaneelstokjes en steranijs. Houd de rijst tot serveren warm onder de folie.