Nilagang manok
het recept
Nilagang manok (4 pers.)
750 gram kippendij
250 gram passata
1 gele paprika
2 uien
4 teentjes knoflook
2 winterpenen
5 aardappels
3 laurierblaadjes
200 milliliter kippenbouillon
Peper
Zout
2 eetlepels sojasaus
2 eetlepels vissaus
Zonnebloemolie
1 eetlepel citroensap
Snij de kippendij aan grove stukken. Strooi er peper en zout overheen en doe het in een kom. Giet de sojasaus en de citroensap erbij en laat het zo'n 2 uur marineren.
Snipper intussen de ui en de knoflook. Schrap de wortelen en snij deze aan plakjes. Snij de paprika aan reepjes. Snij de aardappels aan blokjes.
Doe olie in een bak en bak de kippendijen totdat ze mooi bruin zijn, haal ze uit de pan en zet ze even apart. Fruit in hetzelfde bakvet de uien en de knoflook, een paar minuten. Deo daarna de wortel en de paprika erbij. Bak het geheel nog een paar minuten.
Giet daarna de passata en de bouillon erbij en laat het geheel even koken. Voeg de kippendij, de aardappelblikjes en de laurier toe. Laat het geheel weer aan de kook komen. Doe de deksel op de pan en laat het geheel minimaal 2 uur sudderen. Verwijder daarna de deksel zodat de saus nog een half uurtje in kan dikken
Strooi voor het serveren er wat verse peterselie over.