Mini quiche met zalm
het recept

Mini quiche met zalm (4 pers.)
1 blik zalm (400 gram)
3 eetlepels olie
50 gram bloem
½ groene paprika
2 bosuitjes
1 stengel bleekselderij
¼ liter melk
Zout en peper
4 vellen hartig balderdeeg
Snijd de bosuitjes aan ringetjes, snijd de paprika aan kleine blokjes. Laat de zalm uitlekken en verwijder de vellen en graten.
Verhit de olie in een pan en roer de bloem voor de vulling erdoor. Blijf op een laag vuur roeren totdat de bloem diepbruin kleurt. Doe de melk erbij totdat deze goed is opgenomen. Doe daarna de bosui, paprika en bleekselderij toe en laat de saus ca. 5 minuten zacht koken. Verbrokkel daarna de zalm erdoor.
Vet de vormen in en breng het deeg aan. Leg eerst een velletje bakpapier in de vorm en daarna een bakpapiertje op het deeg. Vul de vormpjes met keramische knikkers en bak de bodempjes 'blind', 10 minuten in een voorverwarmde oven. Verwijder de knikkers en het papier en zet de bodempjes nog 5 minuten in de oven.
Verdeel de vulling over de bodempjes en leg er een patroon van deegreepjes overheen. Zet de taartjes nog 10 minuten in de oven en laat ze daarna iets afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt.