Mini quiche met prei en kip
het recept

Mini quiche met prei en kip (4 stuks)
6 plakjes diepvries deeg voor hartige taart
300 gram kipfilet
500 gram preien
3 eetlepel traditionele olijfolie
3 middelgrote scharreleieren
1 theelepel kerriepoeder
2 eetlepel crème fraîche
Verwarm de oven voor op 180 °C. Ontdooi het deeg. Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes van 2 cm. Snijd de prei in dunne, halve ringen en spoel in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken. Verhit de olie in een koekenpan op hoog vuur en bak de kip 2 min. rondom. Bak de prei 2-3 min. mee tot het iets geslonken is. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Klop ondertussen in een kom de eieren los met de kerriepoeder en crème fraîche. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bekleed de springvormen met elk 1½ plakje deeg. Verdeel het kip-preimengsel over de vormen en schenk het eimengsel erover. Bak de miniquiches in 30-35 min. op een rooster in de oven lichtbruin en gaar.