Mini quiche met zoete tomaatjes en brie

het recept

Mini quiche met zoete tomaatjes en brie (4 pers.)

2 eetlepels olijfolie

2 sjalotjes in ringen

250 gram cherry-kerstomaatjes gehalveerd

1 theelepel suiker

1 eetlepel balsamicoazijn

4 plakjes hartige taartdeeg ontdooid, diepvries

100 gram brie

20 gram geschaafde amandelen

Verwarm de olie en fruit de sjalotjes in circa 5 minuten lichtbruin. Voeg de tomaatjes en suiker toe en roerbak een minuut. Voeg de balsamico toe en laat heel even aan de kook komen. Laat de tomaatjes afkoelen en breng ze op smaak met zout en peper.

Laat het deeg ontdooien. Druk de plakjes in kleine ingevette taart- of muffinvormpjes en prik met een vork gaatjes in de bodem. Verwarm de oven voor op 200ºC.

Vul de taartvormpjes met de tomaatjes en verdeel hierover de brie. Bestrooi met de amandelen en bak de taartjes in circa 10 minuten gaar en goudbruin.