Melanzane alla parmigiana

het recept


Melanzane alla parmigiana (4 pers.)

(Aubergine uit de oven met Parmezaanse kaas)

1 grote aubergine of 2 kleine

1 el zout of zoutvlokken

Tomaten Eiersaus

200 ml Bertolli Basilico Pastasaus

1 klein ei

50 g Parmezaanse kaas Parmigano Reggiano

½ biologische citroen rasp

Overige Ingrediënten

125 g bol uitgelekte mozzarella

extra vergine olijfolie

zwarte grove peper

handjevol verse basilicumblaadjes

25 g Parmezaanse kaas

Snijd de aubergines overdwars in plakken van een halve centimeter dik, gebruik het zout om beiden kanten te bestrooien en smeer beide kanten hiermee in.

Leg de plakken aubergine naast elkaar in een vergiet. Als alle aubergines in het vergiet liggen, leg je er iets zwaars op zoals een sixpack water. Zet minimaal 2 uur tot een hele nacht in het zout. Zet het vergiet in een bak en laat uitlekken. Dep even droog.

Bak de schijven aubergine in een ruime hoeveelheid olijfolie tot ze goudbruin kleuren. Leg ze op een bord.

Verwarm de oven voor op 170 °c.

Eier-tomatensaus

Klop het ei los met de citroenrasp en klop de Bertolli pastasaus er door. Voeg de helft van de geraspte Parmezaanse kaas toe.

Aubergine torentjes opbouwen

Giet een laag Bertolli pastasaus in een ovenschaal en leg daar bovenop de aubergineplakjes naast elkaar in de schaal. Verdeel de eiersaus over de auberginelaag en leg daarop wat geplukte mozzarella en een basilicumblaadje. Lepel er dan de rest van de Basiico pastasaus overheen.

Herhaal dit totdat je torentjes krijgt. Bouw zo lagen tot alles op is en verdeel de overige saus over de auberginetorentjes. Strooi de Parmezaanse kaas topping erover voor een extra krokant korstje.

Oven

Zet de ovenschaal 1 uur in de oven, zodat de aubergine karamelliseert, boterzacht en een beetje zoet wordt. Haal uit de oven en garneer met de rest van de basilicum. Strooi er voor de liefhebber wat citroenrasp en verse kruiden zoals basilicum en/of oregano overheen.