Mediterrane feta-dip
het recept

Mediterrane feta-dip (250 gram)
170 gram volle Griekse yoghurt
225 gram feta
2 teentjes knoflook
½ theelepel citroenschil
60 gram gehakte zongedroogde tomaten
2 eetlepels gehakte, verse dille
1 eetlepel gehakte, verse bieslook
Zout
Zwarte peper
Olijfolie
Doe de Griekse yoghurt en het verkruimelde fetablokje in de kom van een keukenmachine en mix een paar minuten tot een relatief gladde en romige massa ontstaat. Schraap indien nodig de zijkanten van de kom schoon.
Schep het mengsel, zodra het romig is, in een kom en spatel de rest van de ingrediënten erdoor tot alles goed gemengd is. Voeg naar smaak voldoende zout en peper toe.
Schep de mediterrane fetadip in een serveerschaal (of in een grote weckpot met deksel om te bewaren) en bewaar in de koelkast tot je het serveert. Laat het vervolgens 10 tot 15 minuten op kamertemperatuur staan om iets zachter te worden.