The Chef is on fire . . . . .

15-02-2017

De eerst les van de BasisPlus cursus bij Kookstudio75 was leuk en weer veel geleerd. Met z'n drieën hebben we ons op het voorgerecht gestort, Het voorgerecht was dit keer:

Gebrande ossenhaas, pesto en mini champignon Dordogne, op een luchtige salade van rucola en een koekje van Parmezaan.

Het leek mij wel leuke om de gebrande ossenhaas te maken. In de koelkast gezocht naar de ossenhaas. Eerst moesten alle minder mooie stukken eraf gesneden worden. Daarna de ossenhaas snijden in plakjes van circa 1/2 cm. De bakplaat pakken en schalen van aluminiumfolie er op zetten, De plakjes ossenhaas verdelen over de schalen. Zeezout en peper er overheen en besprenkelen met olijfolie.

En nu komt het leukste gedeelte! De ossenhaas-stukjes moeten gebrand worden. En dat gebeurt met een crème-brulee brander. De brander aangestoken en elk stukje vlees gebrand totdat het enigszins bruin begint te worden. Niet te lang anders wordt het vlees te gaar. Zodra de brander op het vlees staat, komt er een heerlijke lucht vanaf (een combi van vlees, peper, zout en de olie). Voor het opdienen nog even 4 minuten in de oven om weer warm te worden. In combinatie met de champignons, de Rucola-salade en het Parmezaanse koekje is dit een heerlijk voorgerecht.

Verder bestond het menu uit:

  • Kroketje van Skrei, bereiding van rode biet en saffraan mayonaise

  • Tante Door kipfilet, tomaat en basilicum, verse pasta en een worstje van geitenkaas, sjalot en gember.Gepofte aubergine, zilver ui en minitomaat

  • Moderne variant van Dame Blanche, vanille-ijs, chocoladesaus, gezouten karamel, bananenmousse en een krokant koekje van chocolade

Op 28 februari gaan we weer verder, ben benieuwd wat er dan op het menu staat!