Guiso de pollo canario
het recept
Guiso de pollo canario (4 pers.)
600 gram kippen dijen
70 gram groene olijven
800 gram gepelde tomaten
300 gram kikkererwten
150 milliliter kippenbouillon
100 milliliter witte wijn
1 ui
4 tenen knoflook
1 rode paprika
1 gele paprika
1 laurierblaadje
3 takjes tijm
1 eetlepel zoete paprikapoeder
1 theelepel komijn
Zout
Peper
Olijfolie
Snipper de ui en de knoflook. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika's en snijd deze aan smalle reepjes.
Doe olie in een braadpan en voeg de ui, knoflook en paprika toe. Laat het op een laag vuur een kwartier garen en roer het af en toe door.
Zet het vuur weer wat hoger en doe de paprikapoeder en de komijn er bij, laat de kruiden een paar minuten kort mee bakken zodat de smaken goed mengen. Giet de wijn erbij en laat het daarna goed inkoken zodat de alcohol verdampt is. Doe daarna de tomaten en de olijven erbij.
Snij intussen de kippendijen aan stukken en bestrooi deze met peper en zout. Voeg ze daarna bij het mengsel in de pan, samen met de laurier en de tijm. Giet de bouillon erbij, de kip moet zo goed als onderstaan. Laat het totaal een half uurtje sudderen, laat de deksel op de pan.
Wanneer de kippendijen gaar zijn dan kunnen ze uit de pan. Pluk de kip, bijvoorbeeld door ze met 2 vorken uit elkaar te trekken. Doe de kip daarna weer terug in de pan en laat het totaal inkoken tot een mooie, wat ingedikt geheel.
Voeg de laatste paar minuten de kikkererwten toe en laat deze even mee stoven. Indien nodig voeg wat peper en zout toe.

