Griekse  Stoofschotel

het recept


Griekse stoofschotel (4 pers.)

650 gram runderstoofvlees

4 tomaten

1,5 rode ui

150 gram zwarte olijven

150 gram feta kaas

½ gele paprika

½ rode paprika

70 gram tomatenpuree

3 eetlepels rode wijnazijn

1,5 theelepel cayennepoeder

2,5 theelepel oregano, gedroogd

Mespuntje kaneel

250 milliliter bouillon

3 eetlepels bloem

Peper en zout

70 gram boter

4 eetlepels zwarte olijven

Snij de ui aan halve ringen en snij het rundvlees aan blokjes. Snij de tomaten aan blokjes, haal het vocht en de pitjes er uit. Snij de paprika aan dunne reepjes.

Meng alle kruiden door elkaar (cayennepoeder, oregano, peper, zout). Mix dit goed en roer het daarna door het vlees. Voeg daarna de bloem toe en meng het geheel goed. Doe de boter in de pan en bak het vlees en de uien. Bak het vlees totdat het mooi bruin is. Blus het af met de rode wijnazijn.

Voeg daarna de tomatenpuree, de tomatenstukjes en de bouillon toe. Laat het geheel zo'n 2 uur pruttelen met de deksel op de pan. Voeg de paprika toe en laat het geheel nog een uur stomen, het laatste half uur zonder deksel. Voeg als laatste de olijven toe. Zet de pot op een klein vuur en warm de olijven nog een 15 minuten mee.

Het is lekker op een pide (Turks brood, zie www.kuiranto.nl/pide/) of met aardappelpuree. Verbrokkel de feta en strooi het over de stoofschotel.