Gember curry

het recept


Gembercurry (4-6 pers.)

6 grote kippenpoten

1 ui

1 groene paprika

5 teentjes knoflook

1,5 theelepel suiker

1 eetlepel limoensap

200 milliliter kokosmelk

100 milliliter water

2 (grote) theelepels pindakaas

2 (grote) theelepels oestersaus

2 eetlepels gemberpasta

2 aardappels

2 theelepels citroengraspoeder

Peper

Zout

Boter

Haal de vellen van de kippenpoten. Bestrooi ze met peper, zout en 1 theelepel citroengraspoeder. Doe de boter in de pan en bak de kippenpoten totdat deze mooi bruin en bijna gaar zijn. Zet de poten apart in een bak.

Snij de ui aan kwart ringen, snij de knoflook aan dunne plakjes, snij de paprika aan halve en dunne reepjes. Snij de aardappels aan blokjes

Fruit in het bakvet van de kippenpoten, de ui en de knoflook een paar minuten. Voeg daarna de paprika toe en bak het geheel nog een minuut. Voeg dan de rest van de citroengras en de gemberpasta toe. Bak het geheel weer een paar minuten. Doe daarna het water, de suiker, de kokosmelk, de oestersaus, limoensap, de pindakaas en de aardappels toe. Laat het geheel zo'n 30 minuten zachtjes koken totdat de aardappels gaar zijn. Door de aardappels in de saus gaat deze binden. De aardappels mogen er uit maar geven wel wat meer body aan de saus als ze er in blijven zitten.

Leg de kippenpoten in de saus en laat het geheel zo'n 20 minuten op een lage pit staan totdat de kippenpoten goed warm zijn.