Gazta tarta erreta
het recept
Gazta tarta erreta (8 pers.)
600 gram MonChou
275 gram kristalsuiker
200 ml slagroom
90 gram mascarpone
4 eieren
1 eetlepel bloem
¼ theelepel vanille-extract
Zout
Verwarm de oven voor op 200 graden
Bekleed een bakvorm met bakpapier en vet de randen goed in
Doe de MonChou in de kom van de mixer en draai dit net zo land totdat de MonChou mooi glad is. Voeg daarna de eieren toe, maar wel één voor één. Draai na toevoeging van elk ei net zo land totdat het ei goed opgenomen is. Voeg daarna pas het volgende ei toe. Als alle eieren opgenomen zijn, voeg dan het zout en het vanille-extract toe.
Mix in een aparte kom de mascarpone met de slagroom. Spatel het daarna door het MonChou mengsel. Spatel aan het einde de eetlepel bloem erdoor.
Giet het MonChou mengsel in de ingevette bakvorm en zet deze ongeveer 50-55 minuten in de oven. De cheesecake moet mooi donkerbruin worden op de bovenkant. Controleer met een prikker of de cheesecake ook goed gaar is.
Laat de cheesecake goed afkoelen zodat deze wat solt/opstijft. Zet de cheesecake daarom na het afkoelen nog een poosje in de koelkast.
Baskische 'burnt' cheesecake oftewel Gazta tarta erreta.