Frisse komkommersalade

het recept


Frisse komkommer salade (4 pers.)

2 komkommers

3 bosuien

2 eetlepels olijfolie extra vierge

1 theelepel witte wijnazijn

2 mespunten versgemalen zwarte peper

15 gram verse dille

50 gram witte kaas

Schil de komkommers en halveer ze in de lengte. Schraap met een theelepel de zaadjes eruit en schaaf daarna de komkommers met een dunschiller in dunne linten. Schep de komkommerlinten in een vergiet om met wat zout en laat ze even staan.

Snijd het groen van de bosui in de lengte in hele dunne repen. Snijd het wit van de bosui in ringetjes. Klop in een slaschaal een dressing van de olie en de azijn. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.

Snijd de dille fijn. Verbrokkel de kaas. Schep de komkommerlinten met de reepjes en ringetjes bosui en de dille door de dressing en strooi de kaas erover. Maal er tot slot wat peper over.