Etli pirinc pilavi acili
het recept

Etli pirinc pilavi acili (4 pers.)
500 gram rundvlees
Zout
Peper
1 kopje olijfolie
2 teentjes knoflook
1 theelepel zout
1 Spaanse peper
2 uien
1 wortel
1 prei
½ liter groentebouillon
1 laurierblad
1 takje tijm
2 kopjes rijst
1 snufje cayennepeper
2 eetlepels tomatenpuree
1 eetlepel paprikapoeder
1 bosje peterselie
Snij vlees in blokjes en bestrooi het met peper en zout. Snij de ui aan kwart ringen. Hak de Spaanse peper fijn. Snij de wortel aan kleine blokjes. Snij de prei aan halve ringen. Snipper de knoflook.
Doe de olie in een pan en fruit de knoflook daar even in. Voeg het vlees toe en braad dit goed aan. Voeg daarna de Spaanse peper toe en laat dit even meebakken. Doe de ui, de wortel en de prei bij het vlees en laat het even meefruiten. Giet de bouillon erbij samen met het laurierblad, de tijm en de rozemarijn. Laat het geheel zo'n 30 minuten sudderen.
Voeg de rijst toe aan het vlees, samen het zout, de peper en de cayennepeper. Roer de tomatenpuree en het paprikapoeder er door heen. Laat de rijst zo'n 30 minuten koken.
Doe de rijst in een schaal en bestrooi het met de verse peterselie.