Brabantse worstenbroodjes

het recept


Brabantse worstenbroodjes (4 st.)

Deeg

125 gram tarwebloem

3 gram zout

2 gram gist

1 gram suiker

30 milliliter melk

30 milliliter water

10 gram boter

Vulling

180 gram gehakt half-om-half

2 eetlepels paneermeel

1 eetlepel eigeel

½ theelepel zout

¼ theelepel peper

¼ theelepel knoflookpoeder

¼ theelepel gemberpoeder

¼ theelepel komijnpoeder

¼ theelepel nootmuskaat

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng de ingrediënten voor het deeg door elkaar en voeg daarna het zout toe. Kneed het deeg zo'n 10 minuten. Verdeel het deeg in 4 gelijke bollen en laat het 2 uur rusten op een warme plaats.

Meng alle ingrediënten voor de vulling en rol ze in 4 gelijke delen.

Rol het bolletje deeg uit tot een rechthoek met de deegroller. Leg het worstje over de lengte op het deeg. Vouw daarna de korte zijden eerst naar binnen. Rol het daarna over de lange zijde op. Knijp de rand dicht en plaats het daarna op de bakplaat. Strijk het af met eigeel en bak het daarna 20 minuten in de oven.