Barbacoa

het recept


Barbacoa (4 pers.)

3 middelgrote uien

4 tenen knoflook

750 gram runderriblappen

5 eetlepels milde olijfolie

3 chipotlepeper in adobosaus in pot

1 eetlepel gemalen komijn

1 theelepel gemalen kruidnagel

1 eetlepel gedroogde oregano

400 milliliter kippenbouillon

3 eetlepels appel azijn

2 laurierbladen

15 gram verse peterselie

1 limoen

10 maistortillawraps

Snipper ⅔ van de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de riblappen in stukken van 3 cm en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Verhit ⅗ van de olie in een stoofpan op middelhoog vuur en bak het vlees in ca. 12 min. rondom aan. Haal het vlees uit de pan als het vocht is verdampt.

Verhit de rest van de olie in dezelfde pan en fruit de gesnipperde ui 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en chipotlepepers toe en bak 3 min. mee. Voeg de komijn, kruidnagel en oregano toe en bak 1 min. mee.

Schenk de bouillon en azijn erbij en breng aan de kook. Laat 5 min. koken. Pureer de saus glad met een staafmixer en doe het gebraden vlees terug in de pan. Voeg de laurierblaadjes toe en laat het vlees op laag vuur 3 uur garen met de deksel op de pan. Roer af en toe. Voeg eventueel een scheutje water toe als het vlees dreigt aan te branden.

Snipper, als het vlees bijna klaar is, de overige ui fijn. Snijd de koriander fijn. Snijd de limoen in parten. Verwarm de tortilla's volgens de aanwijzingen op de verpakking en houd warm in een schone theedoek.

Pluk het gestoofde gare vlees met 2 vorken uit elkaar. Zet bakjes met de gesnipperde ui, koriander en limoenpartjes op tafel. Doe de barbacoa in een schaal en laat iedereen aan tafel zijn eigen taco maken.